Alles over Mij

De liefde voor Webdesign is mij min of meer opgedrongen. Doordat iemand wegviel binnen een vereniging waar ik lid van was, kwam bij mij het verzoek binnen, om een  Website te gaan bouwen. Met behulp van het programma Microsoft Frontpage, heb ik het voor elkaar weten te krijgen, om een vrij statische Website te bouwen, dit zonder HTLM, CSS en Java kennis. Met veel knip en plakwerk is het allemaal gelukt en Google was deze tijd ook mijn beste vriend.


Kwam er al snel achter dat Mictrosoft Frontpage zijn beperkingen had, dit in combinatie met de beperkte kennis die ik had op het gebied van Webdesign. Tijdens een zomervakantie had ik me eens ingeschreven voor een opdracht, dit om een Website te bouwen. Het was mij niet gegund, omdat ik geen kennis had van een CMS (Content Management Systeem). Had zoiets dat gebeurd mij niet meer en samen met mijn beste vriend Google, kwam ik bij Joomla terecht. Met vallen en opstaan heb ik me Joomla eigen weten te maken en ben ik me verder gaan ontwikkelen. Dit heeft geresulteerd op 20 maart 2008 tot een inschrijving bij de Kamer van Koophandel: Foto- & Webstudio Digitaal ICT. Inmiddels kan ik me een Joomla specialist noemen, die Webdesign aanbied aan het MKB en de ZZP’er.

rene schouten

Kennis en Ervaring

Mijn kennis wordt op peil gehouden door o.a het volgen van trainingen/opleidingen bij Vijfhart IT Opleidingen. Zij helpen IT-professionals en IT-eindgebruikers groeien met dé best passende leeroplossing die ik ervaar als een beleving. Door deze groei van mijn kennis en vaardigheden blink ik uit in mijn vakgebied. Vijfhart IT Opleidingen maakt de maatschappij slimmer en dragen al sinds 1984 bij aan de digitale transformatie van onze samenleving. Zo groeien zij uit tot de IT-opleider met de beste service van Nederland in 2020.

Vijfhart Opleidingen

Bewijs van Deelnames

 

ISO 27002 Foundation

De doelgroep van ISFS is iedereen in de organisatie die met informatie omgaat. De basiskennis die in deze module wordt getoetst draagt vooral bij aan het bewustzijn dat informatie kwetsbaar is en dat maatregelen om informatie te beschermen, nodig zijn. De module is ook geschikt voor kleine zelfstandige ondernemers voor wie enige basiskennis van informatiebeveiliging noodzakelijk is.Voor beginnende informatiebeveiligers kan deze module een goede start zijn.

Professional Scrum Product Owner

De rol van Product Owner binnen het Scrum proces is essentieel voor het succes van Agile projecten. Tijdens de Scrum Product Owner wordt Scrum aanpak toegelicht vanuit het perspectief van productbeheer. Ontwikkelingen die uitvoerig aan bod komen zijn cruciale aspecten zoals productvisie, storymapping, productmanagement, releaseplanning, value-driven ontwikkeling en beheer van requirements.

Bouwen van WEBpagina’s met HTML 5

HTML5 (HyperText Markup Language 5) is de nieuwste, afgewerkte versie van de HTML-standaard. Deze nieuwe taal bevat de functionaliteit van zowel HTML als XHTML. Verder verbetert HTML5 ook de kleine fouten en inconsistenties van zijn voorganger. Het ontwikkelen van een website of webapplicatie wordt met HTML 5 goedkoper en sneller dan ooit tevoren. De wijdverbreide ondersteuning van CSS zorgt voor snelle stijlaanpassingen los van de inhoud van de pagina’s. Er is een nóg duidelijkere scheiding van content en opmaak. De nieuwe HTML standaard biedt erg veel mogelijkheden om legacy applicaties online (eventueel in de cloud) te brengen. Zogeheten HTML 5 API’s zoals local storage en web sockets zorgen voor zeer dynamische en reactieve web applicaties. 

Mastering Requirements in een Agile Project

Het vinden en communiceren van de juiste requirements is een belangrijk aspect voor elk software project. Als de requirements niet kloppen, dan kun je nog zo goed je best doen, maar het uiteindelijke product kan nooit beter zijn dan de requirements. Hoe kan je een agile (Scrum) project succesvol de requirements kunt managen? Welke technieken zijn er om de requirements te ontdekken, te communiceren en te valideren. Requirements bestaan niet alleen uit user stories, deze dienen aangevuld te worden met business rules, kwaliteits eisen, UI schermen, process beschrijvingen, enz. Hoe kan je het beste requirements documenteren? Ook in agile projecten moeten we de requirements documenteren. We kunnen dit op vele verschillende manieren doen. Voor- en nadelen van deze mogelijkheden, zullen ook bespreekbaar worden gemaakt.

Software Ontwikkeling Overzicht: van Requirements tot Implementatie

Als we een software applicatie willen ontwikkelen, moeten we een aantal iteratieve stappen doorlopen om van requirements tot een werkende implementatie te komen. Allereerst moeten we weten wat de klant precies wil hebben. Dit is het meest complexe onderdeel van software ontwikkeling. We bespreken verschillende manieren om deze requirements te specificeren zoals requirements statements, use cases en user stories. Als we de requirements weten, kunnen we de architectuur gaan bepalen. In de praktijk blijkt dat elk project anders omgaat met architectuur. We bespreken verschillende architectuur best practices en we gaan dieper in op verschillende architectuur stijlen zoals Service Oriented Architectuur, Component Based Architectuur, enz. In de analyse en design discipline bespreken we verschillende best practices en gaan we dieper in op hoe we praktisch en effectief UML kunnen gebruiken. We bespreken verder hoe verschillende best practices in de implementatie fase de voortgang van het project behoorlijk kunnen versnellen. We behandelen ook de verschillende aspecten van de test discipline. We bekijken hoe de verschillende typen testen zoals unit testen, integratie testen en acceptatie testen pragmatisch kunnen worden toegepast. Tot slot gaan we dieper in op de verschillende ontwikkel processen zoals RUP, scrum, XP en hun overeenkomsten en verschillen.

Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

SEO is dé methode om bezoekers naar je website te krijgen: naast dat je direct mensen met een koopintentie bereikt, zoeken ze vaak ook nog eens op eigen initiatief. Maar hoe optimaliseer je jouw website voor zoekmachines? Hiervoor draait het om 3 pijlers: techniek, content en populariteit. Hiervoor kan gebruik worden gemaakt van eenvoudige stappenplannen en handige software. Wat zijn de valkuilen? Hoe achterhaal je de exacte woorden, waarop jouw doelgroep zoekt in Google? Hoe meet en verbeter je de resultaten?

Google Analytics

Een website / webshop is een belangrijk verkoop- en communicatiemiddel. Dragen de (on- en offline) marketingactiviteiten zoals Google Adwords bij tot meer verkoop, aanvragen en boekingen. Met Google Analytics is dat perfect te meten. Wat zijn de do’s en dont’s om zo uw Google Analytics efficiënt in te richten en om rapporten goed te interpreteren. Hoe pas je verbeteracties toe die bijdragen tot omzetverhoging, kostenbesparing en nog veel meer. Hoe achterhaal je veel nuttige informatie over de bezoekers van je website en de opbrengsten van uw marketingactiviteiten. Kortom hoe ze je je website, webshop en andere marketingmiddelen succesvol in. De kans op verhoging van uw omzet neem toe met de Google Analytics.

SCRUM Master

Scrum is een van de bekendste Agile methodieken om snel en efficiënt in teamverband te werken. Steeds meer bedrijven zien de waarde van Agile werken in en willen deze manier van werken implementeren in hun organisatie. Maar hoe pak je dit aan? En wat houdt het eigenlijk precies in? Door het toepassen van de Agile werkwijze ben je in staat effectiever en efficiënter software te ontwikkelen. Hierdoor lever je sneller software op en heb je meer inzicht in de voortgang van het project.

Agile en Scrum Overview

De Scrum methode kenmerkt zich door multidisciplinaire teams die in korte iteraties werkende software opleveren. Hoewel de theorie van Scrum simpel is, loopt men in de praktijk toch snel tegen uitdagingen en valkuilen aan. Wat komt er bij kijken, om Scrum op een succesvolle manier toe te passen.

Certificeringen

 

BiSL® Foundation (Business Information Manager)

Functioneel beheer Is niet gericht op de IT-organisatie, maar op de gebruikersorganisatie. Zij hanteren het BiSL® (Business Information Service Management Library) raamwerk om behoefte intern te vertalen naar een IT-oplossing. Dit raamwerk geeft invulling aan zowel technisch- als functioneel beheer in de organisatie.

Testengineer (based on Tmap NEXT®)

Van het inrichten van een totaal nieuwe architectuur tot ”eenvoudige” software implementaties; is veelal 30 tot 40% van het projectbudget is gereserveerd voor testwerkzaamheden. En terecht, want een gestructureerd testproces is een voorwaarde voor een werkbare omgeving. De nadruk ligt op operationele testtaken zoals het voorbereiden, specificeren en uitvoeren van tests.

 TMap Foundation   BiSL Foundation

Joomla! Content Management System (CMS)

Joomla! is een content management systeem (CMS), waarmee je websites en krachtige online toepassingen kunt bouwen. Met een content management systeem, de naam zegt het al, kun je de inhoud van je website bijhouden zonder dat je daarvoor veel technische kennis of vaardigheden nodig hebt. Om de kennis op pijl houden, welke dan weer wordt gedeeld met potentiële nieuwe klanten, worden met regelmaat bijeenkomsten bezocht, waar over Joomla! wordt gesproken.

Joomla

CU Webstudio Webdesign & Advies

Er wordt veel samengewerkt met CU Webstudio Webdesign & Advies (Corina Kool), vooral op het gebied van kennisdeling en ervaringen vanuit de praktijk. “Twee Weten Meer Dan Één”.

cu webstudio